![]() |
Revani Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Revani Tatlısı3 yumurta 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı un 1 çay toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz Tepsiyi yağlamak için: 2 çorba kaşığı un yarım çorba kaşığı tereyağı Şurubu için: 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker Yapılışı: 1- Yumurtaların, şekeri ve 1 tutam tuzu çırpma kabına alın, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın ![]() 2- Un, irmiğik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin ![]() ![]() 2- 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam yada tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin ![]() ![]() 7- Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın ![]() ![]() 8- Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın ![]() ![]() 9- Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin ![]() ![]() 10- Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|