ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Revani Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171026)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:16 AM

Revani Tatlısı
 
3 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 çay toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Tepsiyi yağlamak için:
2 çorba kaşığı un
yarım çorba kaşığı tereyağı
Şurubu için:
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
1- Yumurtaların, şekeri ve 1 tutam tuzu çırpma kabına alın, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın.
2- Un, irmiğik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın.
2- 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam yada tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin. Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün.
7- Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
8- Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
9- Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün.
10- Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.