![]() |
Revani Tatlısı
3 yumurta
1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı un 1 çay toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz Tepsiyi yağlamak için: 2 çorba kaşığı un yarım çorba kaşığı tereyağı Şurubu için: 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker Yapılışı: 1- Yumurtaların, şekeri ve 1 tutam tuzu çırpma kabına alın, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın. 2- Un, irmiğik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın. 2- 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam yada tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin. Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün. 7- Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. 8- Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. 9- Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün. 10- Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.