Kabak Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak TatlısıMalzemeler:1 kg soyulmuş kabak 500 gr toz şeker 2 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz Yapılışı: [*]Soyulmuş kabağınızı 4-5 cm aralıklarla dilimleyin [*]Geniş bir çelik tencereye dilimlediğiniz kabakları yanyana dizin, hepsi sığmayacağı için ve üzerini örtecek kadar şeker koyun 1 kat kabak kat şeker dizerek tüm malzemeyi bitirin [*]Tencerenizin kapağını kapatın ve kabağı sulanım şekerin erimesi için gece oda sıcaklığında bırakın [*]Ertesi gün tencereyi (eğer büyük tencere kullandıysanız büyük ocağa) ocağa alın [*]Kısık ateşte iyice yumuşyana şurubu koyulaşana kadar yaklaşık 2,5 saat boyunca pişirin [*]Pişen tatlınız soğuduğunda servis tabaklarına alın, koyulşan sosundan üzerine gezidirin ve ceviz serperek servis yapın
|
|
|
|