![]() |
Kabak Tatlısı
Malzemeler:1 kg soyulmuş kabak
500 gr toz şeker 2 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz Yapılışı: [*]Soyulmuş kabağınızı 4-5 cm aralıklarla dilimleyin.[*]Geniş bir çelik tencereye dilimlediğiniz kabakları yanyana dizin, hepsi sığmayacağı için ve üzerini örtecek kadar şeker koyun. 1 kat kabak kat şeker dizerek tüm malzemeyi bitirin.[*]Tencerenizin kapağını kapatın ve kabağı sulanım şekerin erimesi için gece oda sıcaklığında bırakın.[*]Ertesi gün tencereyi (eğer büyük tencere kullandıysanız büyük ocağa) ocağa alın.[*]Kısık ateşte iyice yumuşyana şurubu koyulaşana kadar yaklaşık 2,5 saat boyunca pişirin.[*]Pişen tatlınız soğuduğunda servis tabaklarına alın, koyulşan sosundan üzerine gezidirin ve ceviz serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.