Patlican Sarma |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlican SarmaMalzemeler : 1 patlıcan 2 çorba kaşığı LUNA 2 diş kıyılmış sarmısak 2 adet küp doğranmış domates 100 gr beyaz peynir 2 yemek kaşığı un Maydanoz Dolmalık fıstık Yeteri kadar tuz ve karabiber Hazırlanışı : Patlıcanı soymadan boyuna ince ince dilimleyin ve tuzlu suda bekletin 1 çorba kaşığı Luna' yı tavada kızdırın ve patlıcanların her iki yüzünü de hafifçe kızartın, bir tabağa alın Kalan yağı ve domateslerin yarısını tavada yumuşatın Pişen domateslerin üzerine unu serpin, kısık ateşte 1 dakika pişirip ateşten alın Ayrı bir kapta beyazpeynir, fıstık, maydanoz, sarmısak, tuz ve biberi iyice karıştırın Karışıma pişirdiğiniz domatesleri ekleyin ve kızarmış patlıcan dilimlerinin ortasına koyup rulo yapın Üzerine ayırdığınız domatesleri ve fıstık koyup fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirin Püf Noktası : Patlıcan kabuklarını atmayın Biraz sirke içinde bir taşım kaynatıp sonra yağ içinde bekletirseniz, yavaş yavaş mantar lezzeti fark edeceksiniz Tıpkı mantar konservesi gibi yemeklerinizde kullanabilirsiniz |
|