Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlican, sarma

Patlican Sarma

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlican Sarma



Malzemeler :
1 patlıcan
2 çorba kaşığı LUNA
2 diş kıyılmış sarmısak
2 adet küp doğranmış domates
100 gr beyaz peynir
2 yemek kaşığı un
Maydanoz
Dolmalık fıstık
Yeteri kadar tuz ve karabiber




Hazırlanışı :
Patlıcanı soymadan boyuna ince ince dilimleyin ve tuzlu suda bekletin 1 çorba kaşığı Luna' yı tavada kızdırın ve patlıcanların her iki yüzünü de hafifçe kızartın, bir tabağa alın Kalan yağı ve domateslerin yarısını tavada yumuşatın Pişen domateslerin üzerine unu serpin, kısık ateşte 1 dakika pişirip ateşten alın
Ayrı bir kapta beyazpeynir, fıstık, maydanoz, sarmısak, tuz ve biberi iyice karıştırın Karışıma pişirdiğiniz domatesleri ekleyin ve kızarmış patlıcan dilimlerinin ortasına koyup rulo yapın
Üzerine ayırdığınız domatesleri ve fıstık koyup fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirin
Püf Noktası :
Patlıcan kabuklarını atmayın Biraz sirke içinde bir taşım kaynatıp sonra yağ içinde bekletirseniz, yavaş yavaş mantar lezzeti fark edeceksiniz
Tıpkı mantar konservesi gibi yemeklerinizde kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.