![]() |
Patlican Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlican SarmaMalzemeler : 1 patlıcan 2 çorba kaşığı LUNA 2 diş kıyılmış sarmısak 2 adet küp doğranmış domates 100 gr ![]() 2 yemek kaşığı un Maydanoz Dolmalık fıstık Yeteri kadar tuz ve karabiber Hazırlanışı : Patlıcanı soymadan boyuna ince ince dilimleyin ve tuzlu suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir kapta beyazpeynir, fıstık, maydanoz, sarmısak, tuz ve biberi iyice karıştırın ![]() ![]() Üzerine ayırdığınız domatesleri ve fıstık koyup fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirin ![]() Püf Noktası : Patlıcan kabuklarını atmayın ![]() ![]() Tıpkı mantar konservesi gibi yemeklerinizde kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|