ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patlican Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169804)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 11:23 PM

Patlican Sarma
 
Malzemeler :
1 patlıcan
2 çorba kaşığı LUNA
2 diş kıyılmış sarmısak
2 adet küp doğranmış domates
100 gr. beyaz peynir
2 yemek kaşığı un
Maydanoz
Dolmalık fıstık
Yeteri kadar tuz ve karabiber




Hazırlanışı :
Patlıcanı soymadan boyuna ince ince dilimleyin ve tuzlu suda bekletin. 1 çorba kaşığı Luna' yı tavada kızdırın ve patlıcanların her iki yüzünü de hafifçe kızartın, bir tabağa alın. Kalan yağı ve domateslerin yarısını tavada yumuşatın. Pişen domateslerin üzerine unu serpin, kısık ateşte 1 dakika pişirip ateşten alın.
Ayrı bir kapta beyazpeynir, fıstık, maydanoz, sarmısak, tuz ve biberi iyice karıştırın. Karışıma pişirdiğiniz domatesleri ekleyin ve kızarmış patlıcan dilimlerinin ortasına koyup rulo yapın.
Üzerine ayırdığınız domatesleri ve fıstık koyup fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirin.
Püf Noktası :
Patlıcan kabuklarını atmayın. Biraz sirke içinde bir taşım kaynatıp sonra yağ içinde bekletirseniz, yavaş yavaş mantar lezzeti fark edeceksiniz.
Tıpkı mantar konservesi gibi yemeklerinizde kullanabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.