![]() |
ßöğürtLen SosLu Cheesecake |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ßöğürtLen SosLu Cheesecake![]() Malzemeler : 1 paket kepekli tatlı bisküvi 3 çorba kaşığı margarin 4 yaprak jelatin 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı tozşeker 1 su bardağı krem şanti 200 gr labne peyniri 2 çorba kaşığı portakal suyu 1 tatlı kaşığı tarçın 400 gr böğürtlen Tarif : Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getiriniz ![]() Oda sıcaklığındaki margarinle karıştırınız ![]() 20 cm ![]() ![]() Jelatini 1 çay bardağına yakın kaynar suyun içinde eritiniz ![]() Yumurtanın sarısını ve akını ayrı kaplarda çırpınız ![]() Çırpılmış yumurta sarısı ve tozşekeri labne peynirinin içine karıştırınız ![]() Krem şantiyi, yumurta akı ve eritilmiş jelatini ekleyip, iyice karıştırınız ![]() Bu karışımı da kalıba döküp, 3 saat buzdolabında bekletiniz ![]() Böğürtlenleri tozşeker, tarçın ve portakal suyuyla birlikte küçük bir tencereye alınız ![]() Tencereyi ocağın üzerine oturtun ve 8 dk ![]() ![]() Pişen böğürtlenleri ocaktan indirip, soğumaya bırakınız ![]() Soğuyan sosu süzgeçten geçiriniz ![]() Buzdolabında beklettiğiniz karışımın üzerine dökünüz ![]() Böğürtlen ve krem şanti ile süsleyerek servis yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|