Yoğurt soslu armut |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt soslu armutYoğurt soslu armut -------------------------------------------------------------------------------- Yoğurt soslu armut KAÇ KİŞİLİK: 1 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: dk Malzemeler: 1 armut 125 gr süzme yoğurt 1 çay kaşığı bal 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık 1 çay kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı 1 tutam tarçın 1 tutam safran 1 kahve fincanı su Hazırlanışı: * Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin Çekirdekli kısımlarını çıkarın İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın Safranı suda eritip armutlara ekleyin Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin * Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın * Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın Bu tatlıyı armuttan daha az kalorili olan şeftali ile de hazırlayıp 1 top meyveli dondurma ile servis yapabilirsiniz 1 orta boy (100 gr) şeftali 7 kalori, 1 top meyveli dondurma yaklaşık 60 kalori içeriyor 1 orta boy armudun kalorisi ise 41 |
|