Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hint, pilav, usulü

Hint Usulü Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Usulü Pilav



malzemeler:

3 Bardak Pirinç
75 gr Tereyağı
75 gr Margarin
1 büyük havuç rende
1 orta boy soğan
½ demet derotu
1 ÇK silme Curry
4 bardak tavuk veya et suyu
"2 Tablet Knorr olabilir"
150 gr iç Çam Fıstığı

yapılışı:

Pirinci yıkamadan çukur bir kaba koyunuz, üzerine örtecek kadar sıcak su ilave ediniz 2 ÇK da tuz katınız Bir defa karıştırıp soğumaya bırakınız

Pilavı pişireceğimiz tencerede yağları eritip çok ince çintilmiş soğanı katarak öldürüp rende havucu katınız Havuçlar yumuşayınca suda dinlenmiş pirinci süzünüz tuzunun gitmesi için iyice yıkayınız
Fazla ovalamadan tencereye katınız ve kavurmaya devam ediniz

Pirinçler tane tane olana kadar kavurduktan sonra curry katılmış
3 bardak suyu ilave ediniz bir karıştırdıktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotunu yayınız ve tencerenin kapağını kapayınız

Harlı ateşte pişirip üzeri gözenekler haline gelince ateşi iyice kısınız ve 5 dakika kadar daha ateş üzerinde tutarak bilahare ateşi söndürüp pilavı demlemeye bırakınız

Kavrulmuş ve soğumuş çam fıstıklarını ovalayarak kabuklarını çıkarınız ve yeşilli fıstıkları servis tabağının üzerine serpeleyiniz

Afiyet Olsun!…


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.