![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİHatun Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 50 gr margarin-tereyağı 2 adet pırasa (jülyen doğranmış) 2 adet küçük soğan (piyaz doğranmış) 2 adet havuç (rendelenmiş) 1 adet limon suyu 1 ![]() 1/2 tavuk göğsü eti (didiklenmiş) 1 çorba kaşığı un 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış) tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Tencerede yağı kızdırın soğanları biraz kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİTarifin Resmi Ezogelin Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 2 ![]() 1/4 kg kırmızı mercimek yarım çay kaşığı kırmızıbiber 2 çorba kaşiğı un 2 ![]() yarım çay kaşığı kırmızıbiber yarım çay kaşığı karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Et suyunu kaynatın ve yıkanmış mercimekleri ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİDüğür Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 su bardağı ince bulgur (düğür) 1 çorba kaşık salça 2 adet sivri biber 1 adet soğan 6 bardak et suyu pul biber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? 6 su bardak et suyu ile bir bardak ince bulguru beraber tencereye koyup ince bulgur pişene kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİBiber Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 bardak et suyu 2 çorba kaşığı margarin 1 adet dolmalık biber 1 adet kırmızı biber yarım fincan arpa şehriye karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Kaynayan et suyuna margarini koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİBamya Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 200 gram kuru bamya 100 gram kıyma 2 çorba kaşığı margarin 6 su bardağı su 3 adet soğan 3 adet domates 3 limon Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Bamyaları limonlu suda yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİBalık Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 500gr iç midye(haşlanmış 20 adet) 1 kg kırlangıç balığı 1 kg levrek balığı 4 adet defne yaprağı 2 baş soğan 200gr ![]() 2 ![]() 2 tane havuç (juliyen usulü doğranmış) 2 tane pırasa(julien doğranmış) 1 demet maydanoz 12 su bardağı un tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Balıkları yıkayıp bir tencereye koyun üzerine taşacak kadar su, defne yaprağı, soğanı ilave edip kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİArap Aşı Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 adet piliç 2 su bardağı un 4 çorba kaşığı margarin 3 su bardağı tavuk suyu 1 çorba kaşığı salça Kırmızı pul biber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Pilici eti yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerede üç kaşık yağ kızdırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİAdana Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 250 gr kıyma 8 su bardağı et suyu yarım su bardağı nohut 1 adet domates 1 kahve fincanı sirke 1 tatlı kaşığı kekik karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Tencereye et suyunu koyun içine haşlanmış nohutu, küçük küçük doğranmış domatesi ve tuz koyup kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİAcılı Domates Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 kg ![]() 1 adet kırmızı dolmalık biber 2 adet salatalık 1 su bardağı et suyu 2 diş sarmısak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı limon suyu kekik karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Domatesleri ve salatalıkları küçük küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|