![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİSebze Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 100 gr tereyağı 3 adet patates (küp şeklinde doğranmış) 2 adet pırasa (küp şeklinde doğranmış) 1 adet kereviz(küp şeklinde doğranmış) 5 adet domates (küp şeklinde doğranmış) 1 demet maydanoz 2 adet soğan (küp şeklinde doğranmış) 2 adet kabak (küp şeklinde doğranmış) 2 adet havuç (küp şeklinde doğranmış) Yarım su bardağı bezelye 3 lt et suyu veya su 2 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Yağı bir tencerede kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİSaray Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 3 adet patates 2 adet küçük kabak 2 adet havuç 100 gr bezelye 2 adet soğan(küçük kare şekilde doğranmış) 4 adet domates(kare doğranmış) 250 gr yaklaşık 1 ![]() 3 lt et suyu veya su 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı fesleğen 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı nane tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Kare şekilde doğranmış sebzeleri bir süzgece alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİPirinçli Domates Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 4 su bardağı et suyu 3 domates 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 6 yemek kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı salça Pulbiber Maydanoz Karabiber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Et suyunu ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağı orta büyüklükte bir tencerede kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİMercimek Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 2 su bardağı mercimek 2 adet soğan 1 adet patates 1 adet havuç 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı nane yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Bir tencereye yıkadığınız mercimekleri, soyduğunuz ve dört parçaya böldüğününüz patates, soğan ve havucu atın ve üzerine suyunu dökerek haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKuzu Başı Paça Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 adet kuzu başı 4 adet kuzu bacağı 2 adet küçük soğan 3 adet defne yaprağı 5 diş sarımsak 1 su bardağı sirke Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Kuzu başı ayaklarını bol suda iki saat kadar bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKremalı Tavuk Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 8 bardak tavuk suyu 2 çorba kaşığı margarin yarım çorba kaşığı un 1 adet tavuk göğsü eti 1 bardak çiğ krema 1 adet yumurta sarısı tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Bir tencereye margarini ve unu koyup unu sarartmadan kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKremalı Domates Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 300gr tereyağı 4 çorba kaşığı un 2 soğan(piyaz doğramış) 1 havuç 2 domates(iri parçalar halinde) 3 lt et suyu 3 ![]() 250 gr krema Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Yağı koyup kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKöylü Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 2 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı erişte 2 adet kuru soğan 185 gr margarin 4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı kuru nane yarım fincan sirke kırmızı pul biber karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Yeşil mercimeği ayıkladıktan sonra üzerine çıkacak kadar suyla haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKöy Usulü Mercimek Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 3 su bardağı yeşil mercimek 2 adet kuru soğan 3 ![]() 2 adet yumurta 150 gr tereyağı 2 adet havuç(soyulmuş ve küp doğranmış) 4 su bardağı un ¼ limon suyu 2 su bardağı su 500 ml ayçiçek yağı tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Mercimeği bol su ile haşlan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKıymalı Tarhana - Malzemeler - İçindekiler 1 ![]() 1 lt su 2 adet küçük soğan 250 gr kıyma 1 ![]() 1 çorba kaşığı tereyağı-margarin 2 diş sarımsak 1 adet büyük boy domates Karabiber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Et suyunu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKıymalı Naneli Ovmaç Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 250 gr kıyma 100 gr yağ 3 adet patates 2 su bardağı un 3lt et suyu veya su 2 soğan(ince kıyılmış) 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı karbiber 1 çorbakaşığı nane Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Unu bir kabın içine koyun üzerine azar azar su ilave ederek karışıtırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKaralahana Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 kg kara lahana (irice doğranmış) 1 su bardağı kuru fasulye 2 su bardağı mısır yarması 1 adet soğan (ince kıyılmış) Yarım paket margarin Kırmızıbiber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Bir tencereye 10 bardak su koyun sonra mısırları ve fasulyeleri atın 20 dk kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKabaklı Pirinç Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 su bardağı pirinç 3 adet kabak 1 adet patates 1 çorba kaşığı margarin yarım demet dereotu (kıyılmış) 2 çorba kaşığı rende kaşr peyniri 1 ![]() nane karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Kabak ve patatesleri temizleyip küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİİşkembe Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 kg ![]() 3 adet soğan(çok ince doğranmış) 2 ![]() 200gr ![]() 1 baş sarımsak 1 demet maydanoz 1 çay bardağı sirke 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı fesleğen 1 tatlı kaşığı nane 1 su bardağı un tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Tencereye yağın yarısını koyup kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarifi Ekleyen: Ebru |
![]() |
![]() |
![]() |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİIspanak Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 kg ıspanak 2 adet soğan 1 çay bardağı un 2 çorba kaşığı margarin yarım kg süt 2 su bardağı et suyu vaya su Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Temizleyip doğradığınız ıspanakları tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|