Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kol, koyun, sarma

Koyun Kol Sarma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyun Kol Sarma



Koyun Kol Sarma


=MALZEMELER=


Koyun kol eti (kemiksiz) - - 1500 gram

Tuz 3 tatli kasigi 18 gram

Kara Biber 3 tatli kasigi 6 gram

Havuç 2 büyük boy 200 gram

Su (sicak) 1 su bardagi 200 gram

Salça 1 1/2 yemek kasigi 15 gram

Yogurt 1 1/2 yemek kasigi 15 gram


=HAZIRLANIŞI=


Eti bütün kol olarak al Temiz olmayan yerlerini ayir, zedelemeden kemigi

Çikar, düzgün sekilde yay Üzerine tuz, kara biber serp Havuçlari yika,

10 dakika hasla, etin ortasina, boyuna yan yana diz *****tirarak rulo yap

Yan kenarlari içine sok, açik yerleri çuvaldiza ip geçirerek dik Ruloyu

kalan iple siki siki sar Iyi kapanan bir tencereye yerlestir, suyu koy,

kapagi kapat, kenarlardan buhar çikarmaya baslayinca atesi kis, iki saat

pisir Tencerenin kapagi iyi kapanmiyorsa kenarlarina hamur sivayarak

buhar kaybini önle Sarmayi tencereden al, tepsiye koy Salçayi, yogurtla

karistir, etin üzerine sür, önceden isitilmis, orta sicakliktaki firinda 5-10

dakika kizart Dilimleyerek servis yap

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.