![]() |
Koyun Kol Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koyun Kol SarmaKoyun Kol Sarma =MALZEMELER= Koyun kol eti (kemiksiz) - - 1500 gram Tuz 3 tatli kasigi 18 gram Kara Biber 3 tatli kasigi 6 gram Havuç 2 büyük boy 200 gram Su (sicak) 1 su bardagi 200 gram Salça 1 1/2 yemek kasigi 15 gram Yogurt 1 1/2 yemek kasigi 15 gram =HAZIRLANIŞI= Eti bütün kol olarak al ![]() ![]() ![]() ![]() 10 dakika hasla, etin ortasina, boyuna yan yana diz ![]() ![]() Yan kenarlari içine sok, açik yerleri çuvaldiza ip geçirerek dik ![]() kalan iple siki siki sar ![]() kapagi kapat, kenarlardan buhar çikarmaya baslayinca atesi kis, iki saat pisir ![]() buhar kaybini önle ![]() ![]() karistir, etin üzerine sür, önceden isitilmis, orta sicakliktaki firinda 5-10 dakika kizart ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|