ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Koyun Kol Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169448)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:22 AM

Koyun Kol Sarma
 
Koyun Kol Sarma


=MALZEMELER=


Koyun kol eti (kemiksiz) - - 1500 gram

Tuz 3 tatli kasigi 18 gram

Kara Biber 3 tatli kasigi 6 gram

Havuç 2 büyük boy 200 gram

Su (sicak) 1 su bardagi 200 gram

Salça 1 1/2 yemek kasigi 15 gram

Yogurt 1 1/2 yemek kasigi 15 gram


=HAZIRLANIŞI=


Eti bütün kol olarak al. Temiz olmayan yerlerini ayir, zedelemeden kemigi

.Çikar, düzgün sekilde yay. Üzerine tuz, kara biber serp. Havuçlari yika,

10 dakika hasla, etin ortasina, boyuna yan yana diz. *****tirarak rulo yap.

Yan kenarlari içine sok, açik yerleri çuvaldiza ip geçirerek dik. Ruloyu

kalan iple siki siki sar. Iyi kapanan bir tencereye yerlestir, suyu koy,

kapagi kapat, kenarlardan buhar çikarmaya baslayinca atesi kis, iki saat

pisir. Tencerenin kapagi iyi kapanmiyorsa kenarlarina hamur sivayarak

buhar kaybini önle. Sarmayi tencereden al, tepsiye koy. Salçayi, yogurtla

karistir, etin üzerine sür, önceden isitilmis, orta sicakliktaki firinda 5-10

dakika kizart. Dilimleyerek servis yap.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.