![]() |
Saray usulü dana Mahmudiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray usulü dana Mahmudiye=MALZEMELER = 2 kg ![]() 2 çorba kasigi Un 200 gr ![]() 4 dis sarmisak 2 adet orta boy sogan 2 adet taze sogan 1/2 tatli kasigi yeni bahar 500 gr ![]() 250 gr ![]() 1/2 adet minik tarçin kabugu 1 tatli kasigi kirmizi toz biber (tatli) =HAZIRLANIŞI= Tencerede tereyagini eritip minik küpler halinde dogranmis sogan ve sarmisaklarla birlikte kavurun ![]() ateste suyunu çekinceye kadar soteleyin ![]() kusbasilarinin üzerine karabiber, yeni bahar ve tarçin kabugu ilave edip baharatlari ete yedirinceye kadar kisa bir süre kavurun ![]() un kokusunu atincaya kadar kavurduktan sonra etlerin üzerine 2 parmak su ekleyin ![]() birakin ![]() ile sogutup kabuklarini alin ![]() bademleri hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun ![]() dograyip sicak suyun içinde bir süre dinlendirin ![]() dana etlerini, kayisilari ve ince seritler halinde dogranmis taze sogani ve tuzu ilave edin ![]() dinlendirin ![]() edin ![]() |
![]() |
![]() |
|