![]() |
Saray usulü dana Mahmudiye
=MALZEMELER = 2 kg. Dana Kusbasi 2 çorba kasigi Un 200 gr. Tereyagi 4 dis sarmisak 2 adet orta boy sogan 2 adet taze sogan 1/2 tatli kasigi yeni bahar 500 gr. kuru kayisi 250 gr. badem 1/2 adet minik tarçin kabugu 1 tatli kasigi kirmizi toz biber (tatli) =HAZIRLANIŞI= Tencerede tereyagini eritip minik küpler halinde dogranmis sogan ve sarmisaklarla birlikte kavurun. Dana Kusbasini tencereye ekleyip harli ateste suyunu çekinceye kadar soteleyin. Kivama gelen dana kusbasilarinin üzerine karabiber, yeni bahar ve tarçin kabugu ilave edip baharatlari ete yedirinceye kadar kisa bir süre kavurun. Unu ilave edip çig un kokusunu atincaya kadar kavurduktan sonra etlerin üzerine 2 parmak su ekleyin. Etler kaynamaya basladiginda atesi kisiga alip pisirmeye birakin. Bademleri kaynar suda kisa bir süre hasladiktan sonra soguk su ile sogutup kabuklarini alin. Ufak bir tavada tereyagi ile kabugu soyulmus bademleri hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun. Kuru kayisilari dograyip sicak suyun içinde bir süre dinlendirin. Pisme kivamina gelen dana etlerini, kayisilari ve ince seritler halinde dogranmis taze sogani ve tuzu ilave edin. Saray Usulü Dana Mahmudiye pistiginde yarim saat dinlendirin. Bu esnada bir tavada tereyagini kizdirip kirmizi toz biberi ilave edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.