Mantarlı Kuzu Kavurma |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kuzu Kavurma=Malzemeler= 1 kg kavurmalık, doğranmış kemiksiz kuzu kuşbaşı 1 kg mantar 1 adet limon 2 kaşık margarin 1 soğan 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı et suyu Tuz Karabiber 2 çorba kaşığı kekik =hazırlanışı= Mantarları temizleyip, üzerlerine limonsuyu sıkın Eti yıkayarak, bir tencerede kendi saldığı suyu çekip yumuşayıncaya kadar bir kaşık yağla kurutmadan kavurun Bu sırada, rendelenmiş soğanı 1 kaşık yağ ve unla, hafif ateş altında pembeleşmeden öldürün Et suyunu koyun ve tuz atarak karıştırın-Bir-iki taşım kaynayınca, mantarları ve kavrulmuş eti tencereye ekleyip kapağını kapatın Suyunu çekinceye kadar pişirin Üzerine 1/4 limonun suyunu sıkın, kekik serpin ve altüst ederek servis yapın |
|