![]() |
Mantarlı Kuzu Kavurma
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
=Malzemeler= 1 kg. kavurmalık, doğranmış kemiksiz kuzu kuşbaşı 1 kg. mantar 1 adet limon 2 kaşık margarin 1 soğan 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı et suyu Tuz Karabiber 2 çorba kaşığı kekik =hazırlanışı= Mantarları temizleyip, üzerlerine limon.suyu sıkın. Eti yıkayarak, bir tencerede kendi saldığı suyu çekip yumuşayıncaya kadar bir kaşık yağla kurutmadan kavurun. Bu sırada, rendelenmiş soğanı 1 kaşık yağ ve unla, hafif ateş altında pembeleşmeden öldürün. Et suyunu koyun ve tuz atarak karıştırın.-Bir-iki taşım kaynayınca, mantarları ve kavrulmuş eti tencereye ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine 1/4 limonun suyunu sıkın, kekik serpin ve altüst ederek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.