Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, mantar, tavuklu

Tavuklu Mantar Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Mantar Dolması



Tavuklu Mantar Dolması


=malzemeler=


250 g tavuk göğüs eti (haşlanıp süzdürülmüş)

35 cl (1 1/2 su bardağı tavuk suyu)

1 limonun suyu

36 iri mantar (yaklaşık 1 250 g yıkanıp kurulandıktan sonra sapları ayıklanarak doğranmış; baş bölümleri bütün olarak saklanmış)

2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış)

1/2 tatlı kaşığı kekik

15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

15 g (2 çorba kaşığı un

175 cl süt (tercihen yarım yağlı)

bir tutam tuz

bir tutam hintcevizi rendesi

bir tutam beyazbiber

60 g kaşar (ya da Parmesan) peyniri

bir tutam fesleğen (kıyılmış)

2 çorba kaşığı şamfıstığı (kıyılmış)


=hazırlanışı=


Tavuk suyunun 25 cl'si (1 su bardağı) ile limon suyunu bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak ısıtın Isınınca mantarların baş bölümlerini koyup hafifçe altüst ederek karışıma iyice bulanmalarını sağladıktan sonra tavanın üstünü örtün ve mantarları ara sıra karıştırarak (6 - 7 dakika) pişirin

Delikli kaşıkla mantarları kâğıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarıp tavaya kıyılmış mantar sapları arpacık soğanları ve kekiği koyarak bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp ara sıra karıştırarak karışımı buharlaşıp 2 çorba kaşığı kalıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin Tavayı ateşten alıp bir kenara bırakın

Tereyağını küçük bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı eritin Eriyince unu ekleyip 3 dakika kadar sürekli çırparak hamur haline getirin Küçük topaklar oluşmasını önlemek için sürekli karıştırarak önce sütü sonra kalan tavuk suyunu katıp tuzu hintcevizi rendesini ve beyazbiberi ekleyin Sonra sosu kalınlaşıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirip sürekli karıştırarak kaşar (ya da Parmesan) peyniri ile fesleğeni ekleyin ve tıkırdamaya başlayınca tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın

Fırınınızın ızgarasını yakın Tavuk etlerini ve tavadaki mantar saplı karışımı bir salata kâsesinde iyice karıştırın Tenceredeki sosu azar azar ve ağır ağır karıştırarak ekledikten sonra mantarların baş bölümlerinin her biri içine bu harçtan 3/4 çorba kaşığı kadar doldurun Doldurulmuş mantarları bir tepsiye dizip tepsiyi fırın ızgarasının 75 cm altına vererek mantar dolmalarını içlerindeki tavuk etleri esmerleşmeye başlayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) ızgara edin Tepsiyi fırından alıp mantar dolmalarını bir servis tabağına çıkarın ve üstlerine şamfıstığını serpip bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.