![]() |
Tavuklu Mantar Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Mantar DolmasıTavuklu Mantar Dolması =malzemeler= 250 g tavuk göğüs eti (haşlanıp süzdürülmüş) 35 cl (1 1/2 su bardağı tavuk suyu) 1 limonun suyu 36 iri mantar (yaklaşık 1 250 g yıkanıp kurulandıktan sonra sapları ayıklanarak doğranmış; baş bölümleri bütün olarak saklanmış) 2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 15 g (2 çorba kaşığı un 175 cl süt (tercihen yarım yağlı) bir tutam tuz bir tutam hintcevizi rendesi bir tutam beyazbiber 60 g kaşar (ya da Parmesan) peyniri bir tutam fesleğen (kıyılmış) 2 çorba kaşığı şamfıstığı (kıyılmış) =hazırlanışı= Tavuk suyunun 25 cl'si (1 su bardağı) ile limon suyunu bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak ısıtın ![]() ![]() Delikli kaşıkla mantarları kâğıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarıp tavaya kıyılmış mantar sapları arpacık soğanları ve kekiği koyarak bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Tereyağını küçük bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını yakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|