![]() |
Taze Soğanlı Kırmızı Dolmalık Biberli Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Soğanlı Kırmızı Dolmalık Biberli PiliçTaze Soğanlı Kırmızı Dolmalık Biberli Piliç =malzemeler= 1 piliç (yaklaşık 15 kg; 4'e bölünüp derileri ve fazla yağları alınmış) 25 cl ![]() 2 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı un 1 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1 küçük kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip zar biçiminde doğranmış) =hazırlanışı= Yoğurt taze soğanlar tuz ve beyazbiberi çukur bir tabakta karıştırıp piliç parçalarını koyarak her yanlarını karışıma buladıktan sonra buzdolabına kaldırarak en az 2 saat soğutun ![]() Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Bu arada tavuk suyunu küçük bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak tavuk suyunu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırındaki kabı alıp piliç parçalarını bir servis tabağına çıkarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|