ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Soğanlı Kırmızı Dolmalık Biberli Piliç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169314)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:44 AM

Taze Soğanlı Kırmızı Dolmalık Biberli Piliç
 
Taze Soğanlı Kırmızı Dolmalık Biberli Piliç


=malzemeler=


1 piliç (yaklaşık 15 kg; 4'e bölünüp derileri ve fazla yağları alınmış)

25 cl. (1 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı)

2 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)

1/4 tatlı kaşığı tuz

1/4 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş)

1 çorba kaşığı un

1 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu

1 küçük kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip zar biçiminde doğranmış)



=hazırlanışı=


Yoğurt taze soğanlar tuz ve beyazbiberi çukur bir tabakta karıştırıp piliç parçalarını koyarak her yanlarını karışıma buladıktan sonra buzdolabına kaldırarak en az 2 saat soğutun.

Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın. Buzdolabındaki tabağı alıp piliç parçalarını birfınn kabına aktarın (tabakta kalan piliç parçalarının içinde beklediği karışımı atmayın). Kabı fırına verip piliç parçalarını butlardan birine bir bıçağın ucu batırılınca açık renkli berrak bir sıvı akın-caya kadar (25 - 30 dakika) pişirin.

Bu arada tavuk suyunu küçük bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak tavuk suyunu bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp tıkırdamaya bırakın. Tabaktaki piliç parçalarını bekletmiş olduğunuz karışıma unu kaşıkla iyice karıştırarak ekleyip tenceredeki sıcak tavuk suyundan da 2 - 3 çorba kaşığı katın. Sonra karışımı tenceredeki tavuk suyuna katıp kısık ateşte 3 dakika pişirin. Dolmalık biber parçalarını ekleyiptencereyi ateşten alarak sosu iyice karıştırın.

Fırındaki kabı alıp piliç parçalarını bir servis tabağına çıkarın. Üstlerine tenceredeki sosun yarısını kaşıkla boşaltıp yanında kalan sosla servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.