![]() |
Kaygana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KayganaKaradenizlilerin sıkça yaptığı kaygana, kahvaltılarda veya çayın yanına kolaylıkla hazırlayabileceğiniz yumurtalı güzel bir tarif ![]() Malzemeler: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı:[*]Orta boy bir kasede un ve suyu pürüzsüz bulamaç haline gelene kadar çatalla çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: - Tavanız eğer daha büyük ise tüm malzemeyi bir seferde pişirebilirsiniz ![]() - Harcı çırptıktan sonra arzuya göre bir tutam doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz ![]() - Tavada ikinci tarafa çevirdikten sonra kabaran kaygana tabağa aldıktan sonra sönecektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|