Yogurtlu Kabak Çorbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yogurtlu Kabak ÇorbasiMalzemeler: 3 adet kabak (500gr kadar) 1 orta boy sogan 1-2 dis sarimsak 1 su bardagi yogurt 1 yumurta 2 silme corba kasigi un nane tuz, karabiber 2 yemek kasigi zeytinyagi Sicak suYapilisi:[*]Kabaklari soyup minik kupler halinde dograyin [*]Sogani ince kup kup dograyip yagla birlikte derince bir tencerede kavurun [*]Kabaklari ekleyip yaklasik 4-5 dakika kadar kavurmaya devam edin Ustunu kapatacak kadar su ilave edip 7-8 dakika pisirin [*]Pistikten sonra mutfak robotundan veya blender'dan gecirin Yogurt yumurta ve unuda bir kasede karistirdiktan sonra blenderi calistirarak karisima ekleyip hepsini birlikte putursuz bir kivam alana kadar robotu calistirin [*]Tekrar corbayi tencereye bosaltin Zevkinize gore koyulugunu ayarlacak sekilde sicak su ilave edip kisik ateste arada karistirarak pisirmeye devam edin [*]Kaynamaya yakin altini kapatip nane, tuz, karabiberi ilave edin 5 dakika dinlendikten sonra servise hazirdir
|
|
|
|