Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, havuç

Havuç Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Çorbası



Malzemeler:
4-5 adet havuc3 yemek kasigi siviyag2 yumurta sarisi2 silme yemek kasigi un4-5 bardak arasi et suyu (veya su)1 su bardagi sut veya arzuya gore 1/2 bardak krematuz, karabiber
Yapilisi:[*]Havuclari kaziyip ince halkalar seklinde dograyin[*]Tencereye 1 kasik siviyag ve havuclari alin 2-3 dakika havuclari kavurun Uzerine tasacak kadar su ekleyip yumusayana kadar kisik ateste haslayin[*]Havucu robottan veya blenderdan gecirip pure haline getirin[*]Kalan yagda unu biraz kavurun Et suyunu veya suyu karistirarak yavasca ilave edin[*]Havuc puresinide katip karistirin[*]Yumurta sarilarini bir kasede biraz su ile cirpin Sonra yumurtanin ilinmasi icin corbadan her seferinde birer kasik alip karistirarak yumurtalara ilave edin Bu karisimi ince akitarak corbaya tekrar yedirin[*]Sut veya kremayi, tuz ve karabiberi ilave edip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatinNot: Herzaman corbayi yaparken tarifte verilenden az su koyup sonra istediginiz kivama gore ilave etmeniz daha uygun olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.