Yoğurtlu Şehriye Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Şehriye ÇorbasıMalzemeler: 2 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı kırmızı pulbiber4-5 su bardağı tavuk suyu veya su3/4 su bardağı (1 su bardağından 2 parmak eksik) arpa şehriye1 su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı un1 adet yumurtatuzüzerine 2 yemek kaşığı tereyağı + 1 çay kaşığı pulbiber Yapılışı:[*]Yağda kekik ve pulbiberi karıştırarak hafif kavurun[*]Tavuk suyunu veya suyu ilave edip kaynamaya bırakın[*]Kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin[*]Bu arada bir orta boy bir kasede yoğurt, yumurta ve unu karıştırın Kaynayan çorbadan biraz alıp karıştırarak ilave edin ve yoğurtlu karışımın ılınmasını sağlayın [*]Ilınmış karışımı çorbanın içine ince akıtıp karıştırarak yedirin[*]Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ufak bir tavada tereyağını pulbiber ile yakıp üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın |
|