Düğün Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün ÇorbasıMalzemeler: 250gr kuzu gerdan (kemikli et)6-7 su bardağı su1 adet yumurta sarısı1 limonun suyu3 çorba kaşığı un2 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber1 silme yemek kaşığı kadar tuz Yapılışı:[*]Kemikli eti yıkayıp derin bir tenceredeki suya koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın[*]Et parçasını alıp ılındıktan sonra didikleyin ve tekrar et suyunun içine alın[*]Bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve unu, azar azar eklediğiniz sıcak et suyu ile birlikte akıcı bir hal olana kadar karıştırın[*]Kaynayan et suyuna ince akıtarak ve bir yandan karıştırarak ilave edin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin[*]Tuzunu ilave edin[*]Ufak bir tavada sıvıyağda toz biberi hafif yakıp çorbanın üzerine ilave edin Hafif karıştırıp servis yapın |
|