Malzemeler: 2 kilo patlıcankızartmak için ayçiçek yağı750 önceden pişirilmiş parça et veya 1/2 kilo kıyma3 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü2 soğan5-6 domates2 diş sarımsak4-5 biber2 kaşık salça Yapılışı:[*]Patlıcanları yıkayıp kurulayarak alaca soyun Parmak genişliğinden ince doğrayıp kızgın yağda kızartın [*]Sıvıyağı tencere aktarın Yemeklik doğranmış soğanları kavurun[*]Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin[*]Pişmiş parça etleri veya kıymayı ekleyip tekrar 5 dakika kadar kavurun[*]Daha sonra salçayıda koyup kavurmaya devam edin[*]4 domatesi ve sarımsakları yemeklik doğrayıp etlere ilave edin Biraz kavrulduktan sonra hafif sulu olması için yarım su bardağı kadar su ilave edin Tuz biberini ayarlayıp 3-4 dakika sonra altını kapatın[*]Patlıcanları kenarları yüksek bir fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı fırın kabına dizin Üstüne etli harci yayın[*]Kalan domatesleri ince halka halka dilimleyip kebapların üzerine yerleştirin[*]180-200C lik fırında domatesler yumuşayıp kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.