Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, patlıcan

Patlıcan Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebabı



Malzemeler:
2 kilo patlıcankızartmak için ayçiçek yağı750 önceden pişirilmiş parça et veya 1/2 kilo kıyma3 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü2 soğan5-6 domates2 diş sarımsak4-5 biber2 kaşık salça
Yapılışı:[*]Patlıcanları yıkayıp kurulayarak alaca soyun Parmak genişliğinden ince doğrayıp kızgın yağda kızartın [*]Sıvıyağı tencere aktarın Yemeklik doğranmış soğanları kavurun[*]Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin[*]Pişmiş parça etleri veya kıymayı ekleyip tekrar 5 dakika kadar kavurun[*]Daha sonra salçayıda koyup kavurmaya devam edin[*]4 domatesi ve sarımsakları yemeklik doğrayıp etlere ilave edin Biraz kavrulduktan sonra hafif sulu olması için yarım su bardağı kadar su ilave edin Tuz biberini ayarlayıp 3-4 dakika sonra altını kapatın[*]Patlıcanları kenarları yüksek bir fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı fırın kabına dizin Üstüne etli harci yayın[*]Kalan domatesleri ince halka halka dilimleyip kebapların üzerine yerleştirin[*]180-200C lik fırında domatesler yumuşayıp kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.