![]() |
Patlıcan Kebabı
Malzemeler:
.2 kilo patlıcan.kızartmak için ayçiçek yağı.750 önceden pişirilmiş parça et veya 1/2 kilo kıyma.3 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü.2 soğan.5-6 domates.2 diş sarımsak.4-5 biber.2 kaşık salça Yapılışı:[*]Patlıcanları yıkayıp kurulayarak alaca soyun. Parmak genişliğinden ince doğrayıp kızgın yağda kızartın. [*]Sıvıyağı tencere aktarın. Yemeklik doğranmış soğanları kavurun.[*]Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.[*]Pişmiş parça etleri veya kıymayı ekleyip tekrar 5 dakika kadar kavurun.[*]Daha sonra salçayıda koyup kavurmaya devam edin.[*]4 domatesi ve sarımsakları yemeklik doğrayıp etlere ilave edin. Biraz kavrulduktan sonra hafif sulu olması için yarım su bardağı kadar su ilave edin. Tuz biberini ayarlayıp 3-4 dakika sonra altını kapatın.[*]Patlıcanları kenarları yüksek bir fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı fırın kabına dizin. Üstüne etli harci yayın.[*]Kalan domatesleri ince halka halka dilimleyip kebapların üzerine yerleştirin.[*]180-200C lik fırında domatesler yumuşayıp kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.