İstavrit Tava |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İstavrit TavaMalzemeler: 1 kilo istavrityarım su bardağından fazla mısır unutuz4-5 yemek kaşığı ayçiçek veya mısırözü yağı Yapılışı:[*]Balıkların kafalarını koparıp karın kısmını temizleyin[*]Bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzdürün[*]Mısır ununu genişçe bir kaseye alıp tuz ekleyin [*]Balıkları ikişer üçer mısır ununa bulayıp silkeleyerek 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirilmiş tercihen yapışmayacak teflon tavaya dizin Orta ateşte kızartın [*]Balık çevirme kapağı ile veya tavanın içine girecek genişlikte düz bir tabakla çevirin ve kaydırarak diğer tarafınıda kızartın[*]Yine servis tabağınıza ters çevirerek servis yapın |
|