![]() |
İstavrit Tava
Malzemeler:
.1 kilo istavrit.yarım su bardağından fazla mısır unu.tuz.4-5 yemek kaşığı ayçiçek veya mısırözü yağı Yapılışı:[*]Balıkların kafalarını koparıp karın kısmını temizleyin.[*]Bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzdürün.[*]Mısır ununu genişçe bir kaseye alıp tuz ekleyin. [*]Balıkları ikişer üçer mısır ununa bulayıp silkeleyerek 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirilmiş tercihen yapışmayacak teflon tavaya dizin. Orta ateşte kızartın. [*]Balık çevirme kapağı ile veya tavanın içine girecek genişlikte düz bir tabakla çevirin ve kaydırarak diğer tarafınıda kızartın.[*]Yine servis tabağınıza ters çevirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.