Limonlu haşhaşlı kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu haşhaşlı kekLİMONLU HAŞHAŞLI KEK (Lemon Poppy seed Cake) haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletin [*]Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar çırpın [*]Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin [*]Un kabartma tozunu eleyin [*]Biraz un biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin Cıvık bir hamur olacaktır [*]Yağlanmış unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun Önceden ısıtılmış 350F (175C) derece fırında yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirin Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin sönebilir (kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir)
|
|
|
|