![]() |
Limonlu haşhaşlı kek
LİMONLU HAŞHAŞLI KEK (Lemon Poppy seed Cake)
. haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletin. [*]Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar çırpın. [*]Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin. [*]Un. kabartma tozunu eleyin. [*]Biraz un. biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin. Cıvık bir hamur olacaktır. [*]Yağlanmış. unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun. Önceden ısıtılmış 350F (175C) derece fırında yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirin. Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin.sönebilir.(kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.