ayva çalkaması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ayva çalkamasıAyva çalkaması KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 40 dk Malzemeler: # 2 ayva # 4 yemek kaşığı toz şeker # 2 tatlı kaşığı tarçın # 3-4 tane karanfil Çalkama için # 3 su bardağı süt # 3 yemek kaşığı toz şeker # 3 yumurta # 1 yemek kaşığı pirinç unu Hazırlanışı: *Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın İnce dilimler halinde kesip ısıya dayanıklı cam bir kaba, kabuksuz tarafları yukarıda kalacak şekilde yerleştirin![]() *Her bir ayva kümesinin üzerine birer yemek kaşığı şeker ilave edin Tarçın serpiştirip karanfilleri ekleyin 180 derece fırında üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin![]() *Süt, yumurta, şeker ve pirinç ununu çırpın Pişen ayvaların üzerine döküp tekrar fırına verin 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın Tarçın ve karanfil serpip servis yapın
|
|
|
|