![]() |
ayva çalkaması
Ayva çalkaması
KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 40 dk Malzemeler: # 2 ayva # 4 yemek kaşığı toz şeker # 2 tatlı kaşığı tarçın # 3-4 tane karanfil Çalkama için # 3 su bardağı süt # 3 yemek kaşığı toz şeker # 3 yumurta # 1 yemek kaşığı pirinç unu Hazırlanışı: *Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. İnce dilimler halinde kesip ısıya dayanıklı cam bir kaba, kabuksuz tarafları yukarıda kalacak şekilde yerleştirin. *Her bir ayva kümesinin üzerine birer yemek kaşığı şeker ilave edin. Tarçın serpiştirip karanfilleri ekleyin. 180 derece fırında üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. *Süt, yumurta, şeker ve pirinç ununu çırpın. Pişen ayvaların üzerine döküp tekrar fırına verin. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Tarçın ve karanfil serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.