Klasik Harissa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Klasik Harissa![]() Malzemeler: * 8 adet kurutulmuş acı sivri biber, uzun olanlarından * 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu * 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu * 2 diş iri sarımsak * 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu * 80 ml (1/3 cup, yani 1 bardağın üçte biri kadar) zeytinyağı Hazırlanması: * Kuru biberleri bir gece önceden küçük bir tencereye koyun Üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kadar haşlayın Ocağın altını kapatın Bir gece boyunca bu suyun içinde bekletin![]() * Ertesi gün biberleri süzdürün Süzdürdüğünüz suyu bir kenara ayırın![]() * Biberlerin çekirdeklerini çıkarın (Bütün çekirdekleri çıkaramazsanız dert etmeyin İçinde çekirdek olması da hoş oluyor ) Küçük küçük doğrayın![]() * Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon bir tavaya koyun Yanmamasına dikkat ederek birkaç dakika kavurun Bir baharat öğütücüsünde çekin veya havanda dövün![]() * Biberleri, kavurduğunuz ve öğüttüğünüz baharatları, sarımsakları, deniz tuzunu ve zeytinyağını blendera koyun ![]() * Üzerine 3 yemek kaşığı (45 ml) ayırdığınız biber suyundan ekleyin Hepsini karıştırın Eğer çok koyu gelirse, kıvamını biber suyuyla ayarlayın![]() * Steril edilmiş kavanoza harissanızı koyun Üzerine havayla temas etmemesi için zeytinyağı ekleyin, kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yerde saklayın
|
|
|
|