![]() |
Klasik Harissa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Klasik Harissa![]() Malzemeler: * 8 adet kurutulmuş acı sivri biber, uzun olanlarından * 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu * 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu * 2 diş iri sarımsak * 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu * 80 ml (1/3 cup, yani 1 bardağın üçte biri kadar) zeytinyağı Hazırlanması: * Kuru biberleri bir gece önceden küçük bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() * Ertesi gün biberleri süzdürün ![]() ![]() * Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() * Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon bir tavaya koyun ![]() ![]() ![]() * Biberleri, kavurduğunuz ve öğüttüğünüz baharatları, sarımsakları, deniz tuzunu ve zeytinyağını blendera koyun ![]() * Üzerine 3 yemek kaşığı (45 ml) ayırdığınız biber suyundan ekleyin ![]() ![]() ![]() * Steril edilmiş kavanoza harissanızı koyun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|