![]() |
Klasik Harissa
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: * 8 adet kurutulmuş acı sivri biber, uzun olanlarından * 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu * 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu * 2 diş iri sarımsak * 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu * 80 ml (1/3 cup, yani 1 bardağın üçte biri kadar) zeytinyağı Hazırlanması: * Kuru biberleri bir gece önceden küçük bir tencereye koyun. Üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kadar haşlayın. Ocağın altını kapatın. Bir gece boyunca bu suyun içinde bekletin. * Ertesi gün biberleri süzdürün. Süzdürdüğünüz suyu bir kenara ayırın. * Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. (Bütün çekirdekleri çıkaramazsanız dert etmeyin. İçinde çekirdek olması da hoş oluyor.) Küçük küçük doğrayın. * Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon bir tavaya koyun. Yanmamasına dikkat ederek birkaç dakika kavurun. Bir baharat öğütücüsünde çekin veya havanda dövün. * Biberleri, kavurduğunuz ve öğüttüğünüz baharatları, sarımsakları, deniz tuzunu ve zeytinyağını blendera koyun. * Üzerine 3 yemek kaşığı (45 ml) ayırdığınız biber suyundan ekleyin. Hepsini karıştırın. Eğer çok koyu gelirse, kıvamını biber suyuyla ayarlayın. * Steril edilmiş kavanoza harissanızı koyun. Üzerine havayla temas etmemesi için zeytinyağı ekleyin, kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yerde saklayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.