ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Klasik Harissa (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=168546)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 02:52 AM

Klasik Harissa
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
* 8 adet kurutulmuş acı sivri biber, uzun olanlarından
* 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
* 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
* 2 diş iri sarımsak
* 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
* 80 ml (1/3 cup, yani 1 bardağın üçte biri kadar) zeytinyağı
Hazırlanması:
* Kuru biberleri bir gece önceden küçük bir tencereye koyun. Üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kadar haşlayın. Ocağın altını kapatın. Bir gece boyunca bu suyun içinde bekletin.
* Ertesi gün biberleri süzdürün. Süzdürdüğünüz suyu bir kenara ayırın.
* Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. (Bütün çekirdekleri çıkaramazsanız dert etmeyin. İçinde çekirdek olması da hoş oluyor.) Küçük küçük doğrayın.
* Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon bir tavaya koyun. Yanmamasına dikkat ederek birkaç dakika kavurun. Bir baharat öğütücüsünde çekin veya havanda dövün.
* Biberleri, kavurduğunuz ve öğüttüğünüz baharatları, sarımsakları, deniz tuzunu ve zeytinyağını blendera koyun.
* Üzerine 3 yemek kaşığı (45 ml) ayırdığınız biber suyundan ekleyin. Hepsini karıştırın. Eğer çok koyu gelirse, kıvamını biber suyuyla ayarlayın.
* Steril edilmiş kavanoza harissanızı koyun. Üzerine havayla temas etmemesi için zeytinyağı ekleyin, kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yerde saklayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.