Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşhaşlı, revani

HaşHaşlı Revani

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

HaşHaşlı Revani





MALZEMELER:
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
ŞERBET iÇİN:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
[*]Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın[*]Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 dakika çırpın[*]Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın[*]Kuru malzemeleri de ekleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştırın[*]Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın[*]170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin[*]Fırndan aldıktan sonra biraz ılıklaşmasını bekleyin ve dilimlere kesin[*]Şerbeti ilave edin ve tatlıyı 3-4 saat dinlendirip krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyip servis edin




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.