Düğün Çorbası Tarifi ve Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün Çorbası Tarifi ve YapılışıDÜĞÜN ÇORBASI Malzemeler: 100-150 gr kuşbaşı et4S Bar su (etsuyu)2S Bar süt3-4 çor kaşığı un1 limon 1 yumurta 1 Et-su paket Tuz 2 yemek kaşığı tereyağı Kırmızı biber Yapılışı: Kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve minik doğrayın Etsuyunu, süt ve unu karıştırırak pişirin ve minik doğranmış etleri, etsu (paket) ve tuzu ilave edin, (karıştırarak pişirmeli yoksa topak olur) Piştikten sonra; limon ve yumurta çırparak elde edilen terbiye alıştırarak, sıcak çorbaya ekleyin (Kesilmemesi için yavaş yavaş ve alıştırarak eklenmeli) Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek süsleyin Afiyet olsun![]()
|
|
|
|