Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, düğün, tarifi, yapılışı

Düğün Çorbası Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Çorbası Tarifi ve Yapılışı





DÜĞÜN ÇORBASI


Malzemeler:
100-150 gr kuşbaşı et
4S Bar su (etsuyu)
2SBar süt
3-4 çor kaşığı un
1 limon
1 yumurta
1 Et-su paket
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber

Yapılışı:
Kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve minik doğrayın Etsuyunu, süt ve unu karıştırırak pişirin ve minik doğranmış etleri, etsu (paket) ve tuzu ilave edin, (karıştırarak pişirmeli yoksa topak olur)Piştikten sonra; limon ve yumurta çırparak elde edilen terbiye alıştırarak, sıcak çorbaya ekleyin (Kesilmemesi için yavaş yavaş ve alıştırarak eklenmeli) Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek süsleyin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.