Arnavut ciğeri nasıl yapılır? |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arnavut ciğeri nasıl yapılır?Ciğer çoğu kimse tarafından tercih edilmeyen bir yemektir Ancak güzel hazılanmış bir ciğer yemeği hariç İşte tercihleri bu yönde kullandıracak bir yemek tarifi MALZEME 1kilo dana veya koyun ciğeri 1 su bardağı un yeterince tuz,pul kırmızıbiber,kekik isteğe göre 3 adet patates KIZARTMAK İÇİN sıvı yağ YAPILIŞI kuşbaşı kestiğimiz ciğerleri yıkamadan una bulayıp,elekte eleyerek fazla ununu dökelim önceden ısıtılmış bol sıvı yağa atıp,çok fazla olmamak şartı ile kızartalım (kızartırken tavadan alacağımız bir ciğer parçasını ikiye keselim eğer içi kırmızı ise biraz daha pişirelim) kızartma işi bitince tavadan alacağımız bir miktar sıvıyağı ciğerlerin üzerine dökelim arzu ettiğiniz kadar baharatı ilave edip,iyice harmanlayalım |
|