Kaz Ciğeri |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaz CiğeriKaz Ciğeri Kaz Ciğeri Tarifi - Kaz Ciğeri Nasıl Yapılır - Kaz Ciğeri Malzemeleri Kaz ciğeri malzemeleri * 10 adet kaz ciğeri * 1 su bardağı kaz eti suyu * 4 çorba kaşığı tereyağı * 3 çorba kaşığı un * 2 su bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı maydanoz * 1 kahve fincanı un * Tuz * Karabiber Kaz ciğeri tarifi 2 çorba kaşığı tereyağı tavada ısıtılır, un eklenir, bir iki dakika karıştırılır, et suyu konur, karıştırarak 15 dakika kadar pişirilir Ateşten alınır, yoğurt ve maydanoz katıp, karıştırılır Öte yanda 2 yemek kaşığı tereyağı ayrı tavada ısıtılır Ciğerler küçük doğranır, tuzlanır, biberlenir ve una bulanır, ısınan tereyağı içinde kızartılır Önceden hazırlanan yoğurtlu salça ciğerlerin üzerine dökülür, tavanın kapağı örtülü olarak 5 dakika kadar ısıtılır Pişmiş pirinçle sıcak servis yapılır |
|