Büryani pilav: |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büryani pilav:[*]4 soğanı pizan dograyıp iki kaşık yağda soğan ve 1-2 diş sarımsak ile pembeleştirin [*]Tane karabiber, kabuk tarçın, 4-5 kakuleyi tavukla beraber haşlayın [*]Tavukları sudan alıp soğanın üzerine koyun 1 büyük kase yoğurda 1 çay kaşığı zağferan (safran) karıştırın 1,5 kaşık büryani baharatı, limon tuzu ve tuz ekleyip tekrar karıştırın Tavukların üzerine koyup biraz pişirin [*]Pirinçe tavuk suyunda az sıvıyağ koyup haşlayın, tavukların üzerine dökün Yarısına az zağferan (safran) koyun Servisten önce sarı pilavdan biraz ayırın, tepsiye ters çevirip ayrılan pilavları üzerine süs olarak koyun
|
|
|
|