![]() |
Büryani pilav:
[*]4 soğanı pizan dograyıp iki kaşık yağda soğan ve 1-2 diş sarımsak ile pembeleştirin.[*]Tane karabiber, kabuk tarçın, 4-5 kakuleyi tavukla beraber haşlayın.[*]Tavukları sudan alıp soğanın üzerine koyun. 1 büyük kase yoğurda 1 çay kaşığı zağferan (safran) karıştırın. 1,5 kaşık büryani baharatı, limon tuzu ve tuz ekleyip tekrar karıştırın. Tavukların üzerine koyup biraz pişirin.[*]Pirinçe tavuk suyunda az sıvıyağ koyup haşlayın, tavukların üzerine dökün. Yarısına az zağferan (safran) koyun. Servisten önce sarı pilavdan biraz ayırın, tepsiye ters çevirip ayrılan pilavları üzerine süs olarak koyun.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.