Bulgurlu Fasulye Çorbası |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Fasulye ÇorbasıBulgurlu Fasulye Çorbası 200 gram taze fasulye, 2 kahve fincanı pilavlık bulgur, 1 adet iri soğan 1 çorba kaşığı salça, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı un, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, pulbiber Soğanı küçük doğrayıp sıvı yağda sarartalım Ardından küçük doğranmış fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edelim Fasulyeleri yarı yarıya pişene dek kapağı kapalı olarak kavuralım Salçayı ekleyip 1 dakika daha çevirdikten sonra 5 buçuk su bardağı suyu, 2 kahve fincanı bulguru ve tuzu ilave edelim Bulgurlar ve fasulyeler yeterince yumuşadığında unu, yarım su bardağı su ile bulamaç haline getirerek, çorbaya sürekli karıştırarak katalım 2 dakika daha kaynatıp ateşten alalım Kaselere aktaralım Üzerine arzuya göre eritilmiş pulbi-berli tereyağ gezdirip servis yapalım |
|