![]() |
Bulgurlu Fasulye Çorbası
Bulgurlu Fasulye Çorbası
200 gram taze fasulye, 2 kahve fincanı pilavlık bulgur, 1 adet iri soğan 1 çorba kaşığı salça, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı un, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, pulbiber Soğanı küçük doğrayıp sıvı yağda sarartalım. Ardından küçük doğranmış fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Fasulyeleri yarı yarıya pişene dek kapağı kapalı olarak kavuralım. Salçayı ekleyip 1 dakika daha çevirdikten sonra 5 buçuk su bardağı suyu, 2 kahve fincanı bulguru ve tuzu ilave edelim. Bulgurlar ve fasulyeler yeterince yumuşadığında unu, yarım su bardağı su ile bulamaç haline getirerek, çorbaya sürekli karıştırarak katalım. 2 dakika daha kaynatıp ateşten alalım. Kaselere aktaralım. Üzerine arzuya göre eritilmiş pulbi-berli tereyağ gezdirip servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.