Dolgulu Lokmalar - Dolgulu Lokmalar Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dolgulu Lokmalar - Dolgulu Lokmalar TarifiDolgulu Lokmalar - Dolgulu Lokmalar Tarifi Malzemeler: Hamur: 2 adet orta boy patates 1 yumurta akı 1 yumurta 150 g margarin 1 tatlı kaşığı tuz 4,5-5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma TozuDolgu: Zeytin Peynir-maydanoz Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Hamur: Patatesleri haşlayıp rendeleyin 1 yumurta akı, yumurta, margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozunu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde açın ve iç malzeme koyarak kapatın Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika |
|
|
|