Yuvarlama |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
YuvarlamaYuvarlama Malzeme 250 gr kuşbaşı koyun eti 150 gr dana kıyma 1 kahve fincanı pirinç (Yıkanıp dövülmüş) ½ su bardağı nohut (Kabarmış, dövülmüş) 3 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı 1 yumurta 1,5 su bardağı İçim Yoğurt (Süzme) Tuz Karabiber Hazırlanışı • Nohudu, pirinci, kıymayı, tuzu ve karabiberi bir tepsiye koyup iyice yoğurun Fındık büyüklüğünde yuvarlayın • Diğer bir kap içinde İçim yoğurda, soğana biraz renk aldırıp içine eti koyun ve 5 dakika kavurun • Üzerine 4 su bardağı su koyup kaynatın 25 dakika pişmeye bırakın • Pişen etin içine köfteleri ilave edin Pişerken terbiyesini hazırlayın • Çukur kap içinde yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan ilave edin • Karıştırdıktan sonra üzerine boşaltın Lezzetini kontrol edin • Servis yaparken kırmızı biber ve kuru nane serpiştirin Not: İstenildiğinde üzerine Bizim yağda kızartılmış kuru soğan da konulur |
|