Çiçek Bamyası Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiçek Bamyası ÇorbasıÇiçek Bamyası Çorbası Malzeme 7,5 su bardağı et suyu 250 gr bamya (Taze çiçek bamya, ayıklanmış) 2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 1 adet yumurta 2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış) 1 adet limonun suyu 1 adet havuç (Küçük kare doğranmış) ½ çay bardağı sirke 100 gr Bizim Margarin1 adet soğan (İnce kıyılmış) Hazırlanışı • Tencerenin içinde yağı kızdırın ve soğanı kavurun • Bamyayı ilave edip 1 dakika kadar daha karıştırın • Havucu ve domatesi ilave edin • Hepsi biraz yumuşadıktan sonra üzerine et suyunu, sirkeyi ve tuzu koyun ve kaynatın • Üzerine gelen köpüğü kevgirle alıp 15 dakika ağır ateşte pişirin • Ayrıca çukur bir kap içerisinde unu, limon suyunu ve yumurtayı, bir bardak su ile karıştırın 2 bardak kadar da çorbanın suyundan ekleyin • Hazırladığınız bu karışımı çorbanın üzerine süzdürün • Lezzetini kontrol edip servis yapın
|
|
|
|