![]() |
Çiçek Bamyası Çorbası
Çiçek Bamyası Çorbası
Malzeme 7,5 su bardağı et suyu 250 gr bamya (Taze çiçek bamya, ayıklanmış) 2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 1 adet yumurta 2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış) 1 adet limonun suyu 1 adet havuç (Küçük kare doğranmış) ½ çay bardağı sirke 100 gr. Bizim Margarin 1 adet soğan (İnce kıyılmış) Hazırlanışı • Tencerenin içinde yağı kızdırın ve soğanı kavurun. • Bamyayı ilave edip 1 dakika kadar daha karıştırın. • Havucu ve domatesi ilave edin. • Hepsi biraz yumuşadıktan sonra üzerine et suyunu, sirkeyi ve tuzu koyun ve kaynatın. • Üzerine gelen köpüğü kevgirle alıp 15 dakika ağır ateşte pişirin. • Ayrıca çukur bir kap içerisinde unu, limon suyunu ve yumurtayı, bir bardak su ile karıştırın. 2 bardak kadar da çorbanın suyundan ekleyin. • Hazırladığınız bu karışımı çorbanın üzerine süzdürün. • Lezzetini kontrol edip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.