Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
muzlu, topkek

Muzlu Topkek

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Topkek





İçindekiler (8 adet için)

Hamuru için

250 gram un

1 adet yumurta

70 gram esmer şeker

50 ml sıvı yağ

3 adet muz

30 gram kuru üzüm

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı karbonat

1/2 tatlı kaşığı tarçın

1/4 tatlı kaşığı muskat cevizi

1/4 tatlı kaşığı tuz

Kreması için

200 gram labne

2 su bardağı [tag]pudra şekeri

1 paket vanilya


Hazırlanışı

Yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır

Sıvı yağ ilave edilir

Püre haline getirilen muz eklenip karıştırılır

Bütün kuru malzemeler birlikte elendikten sonra parça parça diğer karışıma ilave edilir

En son kuru üzüm ilave edilip kalıplara paylaştırılır

Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir

Bu arada labne, pudra şekeri ve vanilya köpük kıvamına gelene kadar çırpılır

Kekler servis tabağına alınmadan biraz tabağa krema konulur Tabağa alınan kekin üstüne de kremadan sürülerek servis edilir

Notlar

Kekinizi rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.