![]() |
Muzlu Topkek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu Topkekİçindekiler (8 adet için) Hamuru için 250 gram un 1 adet yumurta 70 gram esmer şeker 50 ml sıvı yağ 3 adet muz 30 gram kuru üzüm 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat 1/2 tatlı kaşığı tarçın 1/4 tatlı kaşığı muskat cevizi 1/4 tatlı kaşığı tuz Kreması için 200 gram labne 2 su bardağı [tag]pudra şekeri 1 paket vanilya Hazırlanışı Yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır ![]() Sıvı yağ ilave edilir ![]() Püre haline getirilen muz eklenip karıştırılır ![]() Bütün kuru malzemeler birlikte elendikten sonra parça parça diğer karışıma ilave edilir ![]() En son kuru üzüm ilave edilip kalıplara paylaştırılır ![]() Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir ![]() Bu arada labne, pudra şekeri ve vanilya köpük kıvamına gelene kadar çırpılır ![]() Kekler servis tabağına alınmadan biraz tabağa krema konulur ![]() ![]() Notlar Kekinizi rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|