ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Muzlu Topkek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167338)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:10 PM

Muzlu Topkek
 


İçindekiler (8 adet için)

Hamuru için

250 gram un

1 adet yumurta

70 gram esmer şeker

50 ml sıvı yağ

3 adet muz

30 gram kuru üzüm

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı karbonat

1/2 tatlı kaşığı tarçın

1/4 tatlı kaşığı muskat cevizi

1/4 tatlı kaşığı tuz

Kreması için

200 gram labne

2 su bardağı [tag]pudra şekeri

1 paket vanilya


Hazırlanışı

Yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır.

Sıvı yağ ilave edilir.

Püre haline getirilen muz eklenip karıştırılır.

Bütün kuru malzemeler birlikte elendikten sonra parça parça diğer karışıma ilave edilir.

En son kuru üzüm ilave edilip kalıplara paylaştırılır.

Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir.

Bu arada labne, pudra şekeri ve vanilya köpük kıvamına gelene kadar çırpılır.

Kekler servis tabağına alınmadan biraz tabağa krema konulur. Tabağa alınan kekin üstüne de kremadan sürülerek servis edilir.

Notlar

Kekinizi rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.