![]() |
Muzlu Topkek
İçindekiler (8 adet için) Hamuru için 250 gram un 1 adet yumurta 70 gram esmer şeker 50 ml sıvı yağ 3 adet muz 30 gram kuru üzüm 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat 1/2 tatlı kaşığı tarçın 1/4 tatlı kaşığı muskat cevizi 1/4 tatlı kaşığı tuz Kreması için 200 gram labne 2 su bardağı [tag]pudra şekeri 1 paket vanilya Hazırlanışı Yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ ilave edilir. Püre haline getirilen muz eklenip karıştırılır. Bütün kuru malzemeler birlikte elendikten sonra parça parça diğer karışıma ilave edilir. En son kuru üzüm ilave edilip kalıplara paylaştırılır. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir. Bu arada labne, pudra şekeri ve vanilya köpük kıvamına gelene kadar çırpılır. Kekler servis tabağına alınmadan biraz tabağa krema konulur. Tabağa alınan kekin üstüne de kremadan sürülerek servis edilir. Notlar Kekinizi rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.