Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kabaklama, nohutlu

Kabaklama (Etli, nohutlu)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklama (Etli, nohutlu)



Malzemeler:
1 su bardagi nohut250 gr orta yagli kusbasi kuzu eti (veya dana)4 dis sarimsak2 adet sogan1 yemek kasigi domates salcasi1 tatli kasigi limon suyu)5-6 adet yesil, yemeklik kabak1-2 yemek kasigi tereyagi veya siviyag1 silme tatli kasigi kuru nanetuz
Yapilisi:[*]Nohutu bir gece onceden islatin [*]Et ve nohutlari bir tencereye 2 bardak su ve tuzla birlikte koyup bir tasim kaynatin[*]Kopugunu alipocagin altini kisin[*]Et ve nohutlar yumusayincaya kadar kisik ateste 40-45 dakika pisirin[*]Sogan ve sarimsagi ince ince kiyin Kabaklarida soyup kup seklinde dograyin[*]Pisen nohutlu etli karisima once sogan sarimsagi ilave edip bir tasim kaynatin[*]Sonra kabaklari, limon suyu, tuz ve salcayida ilave edip karistirin[*]Tencerenin kapagini kapatip kabaklar yumusayincaya kadar 10-15 dakika pisirin[*]Yagi bir tavada nane ile kizdirin Yemegin uzerine gezdirip servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.